Med, a nejenom
Do medu vkládá řada spotřebitelů své naděje a očekávání s ohledem na jeho dietetické vlastnosti. Jak kvalitu medu odlišit, jak se v ní orientovat? Při výběru nám pomohou informace, které připojujeme do této podsekce. Členíme jí do dílčích částí, jež si tato specifická potravina nepochybně zaslouží.
- První část je obecným úvodem do problematiky medu - Zde.
- Víte něco málo z historie medu? - Zde.
- Jaké jsou druhy medu? - Zde .
- Jak se med "získává" a jak ho uchovávat? - Zde.
- Je med zdravý, léčivý? - Zde.
- Geografický původ medu je důležitá informace ... Proč? - Zde.
- Med v kuchyni. Velmi zajímavá oblast využití, - Zde jen stručně.
- Z medu se vyrábí medovina. Co o ní víme? V krátkosti - Zde. Velká kniha o medovině je v distribuci nakladatelství Maťa. Tam se dozvíte vše.
- Jsou i jiné včelí produkty než med - stručnou informaci nabízíme Zde.
- Nejen med a včelí produkty. Samotná včela je pro nás nezbytná - Zde .
- Bioprodukce, biovýrobky, eko-zemědělství...: jak je to s medem? Zde.
- Pokud jste přečetli předcházející podklady, uvedený souhrn - Zde by pro vás měl být zbytečným.
Dále odkazujeme na monografii o kvalitě medu, kterou Sdružení českých spotřebitelů vydalo v edici Jak poznáme kvalitu - Zde.