Jogurty jsou zlé?

Možná jste zaznamenali zprávu šířící se internetem o škodlivosti bílých jogurtů pro lidský organizmus. Takové hlouposti ani nebudeme věnovat pozornost. Akce ale asi nemá příliš silný účinek, a tak můžeme od kamaráda či spíše kamarádky obdržet přeposílané sofistikovaněji připravené varování, které zpochybňuje jen část sortimentu jogurtů na trhu. Činí tak velmi vehementně a také „doložitelně“.

Problém je s "modifikovaným kukuřičným škrobem" a s bakteriemi pro člověka škodlivými. Státní zemědělská a potravinářská inspekce na věc reagovala, a tak nám ušetřila čas se zajištěním a přípravou reakce.

"Varování" i reakci přikládáme Zde.

K věci jen doplňujeme, že sami nejsme žádnými propagátory různých "doplňujících" technologií - zde při výrobě jogurtů. Jogurt s přidaným modifikovaným škrobem bych si (osobně) prostě nekoupil. Z principu. Nikoliv na základě smyšlených argumentů (LID).