Tiskoviny

Sdružení českých spotřebitelů (SČS) pod záštitou a ve spolupráci s Českou technologickou platformou pro potraviny (Zde) vydává tiskoviny se zaměřením na kvalitu potravin.

K dispozici jsou také v e-verzích na kmenových stránkách SČS - Zde.

Seznam vydaných publikací a ediční plán následuje:

Edice - Jak poznáme kvalitu?

Publikace v edici „Jak poznáme kvalitu?“ jsou vydávané v rámci priorit České technologické platformy pro potraviny. Mají podporovat vnímání kvality potravin včetně identifikace určujících kvalitativních činitelů při výběru potravin.  Edice je každoročně rozšiřována o další komodity na trhu a jejími autory jsou vždy odborníci z daného oboru.  Všechny publikace jsou dostupné ve formě tištěných brožur (do rozebrání) a elektronicky na webových stránkách SČS a partnerů. 

Ediční plán 2018 (v přípravě)

VYDANÉ PUBLIKACE

Mražené krémy, Benešová (2017) (TZ Zde)

Vliv kulinární úpravy potravin na nutriční hodnotu, Šíma, Turek, Michalová (2017), (TZ Zde)

Sója a výrobky ze sóji (2017), Dostálová, (TZ Zde)

Ryby a rybí výrobky, 2. druhé přepracované vydání, (2017), Kafka, (TZ Zde)

Svět kávy (2. druhé přepracované vydání, (2017), Brzoňová, (TZ Zde)

Pivo (2017), Mezerová, (TZ Zde)

Nealkoholické nápoje (2016), Čížková

Čaje (2016), Brzoňová

Označování masných výrobků, 2. přepracované vydání (2016), Katina

Sýry a tvarohy, 2. přepracované vydání (2016), Obermaier, Čejna, Kopáček

Vyvážená strava a výživa, (2016), Turek, Šíma, Michalová

Obiloviny a luštěniny, (2016) Sluková a kol.

Drůbeží maso a drůbeží masné výrobky (2015), Mates   

Med (2015), Dupal, Kamler, Titěra, Vořechovská, Vinšová

Těstoviny (2015), Hrušková, Hrdina, Filip

Tuky, oleje, margaríny (2014, 2. vydání 2015), Brát

Mléko a mléčné výrobky (2014, dotisk 2015), Kopáček

Vejce (2014), Boháčková

Chléb a pečivo (2013, dotisk 2015), Příhoda, Sluková, Dřízal  

Sýry a tvarohy (2013), Obermaier, Čejna

Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich (2013), Kavka

O lahůdkách pro spotřebitele (2012, 2. vydání 2015), Čeřovský

Svět kávy (2012), Brzoňová

Hovězí a vepřové maso (2012, 2. přepracované vydání 2015), Katina, Kšána ml.

Značení GDA na obalech potravin – navigace ve světě živin a kalorií (2011), Dupal (editace)

Nanotechnologie v potravinářství (2011), Kvasničková

Moderní šlechtění a potraviny. Co všechno potřebujeme vědět o potravinách z geneticky modifikovaných plodin? (2010), Drobník

Označování masných výrobků (2010), Katina

RFID – radiofrekvenční identifikace: důvod k obavám? (2010), Pešek

Potraviny ošetřené ionizací (2009), Michalová, Dupal