O pracovní skupině ČTPP - Potraviny a spotřebitel

Tato pracovní skupina ke konci roku 2018 ukončila svoji činnost. Důvodem je zastavení finanční podpory z prostředků MZe prostřednictvím České technologické platformy pro potraviny. Přímou dotaci na podobné aktivity MZe rovněž nepodpořilo. 

Tuto stránku ponecháváme dočasně otevřenou z informativních důvodů. 

Složení pracovní skupiny:

Jméno, subjekt

  • Brynda Petr, nezávislý expert - Kabinet pro standardizaci
  • Deutsch Olaf, Ing., Ministerstvo zemědělství ČR
  • Dupal Libor, Ing., předseda PS, Sdružení českých spotřebitelů z. ú.
  • Gabrovská Dana, Ing., PhD., Potravinářská komora ČR
  • Hrabcová Magdalena, Dr., Potravinářská komora ČR
  • Katina Jan, Ing., Český svaz zpracovatelů masa
  • Kavka Miloš, Ing., Státní zemědělská a potravinářská inspekce 
  • Koberna Miroslav, Ing. CSc., Potravinářská komora ČR
  • Kolmaš Vojtěch, Svaz výrobců nealkoholických nápojů
  • Mamula Petr, Ing., Sdružení pro bezpečnost potravin a ochranu spotřebitele
  • Michalová Irena, Ing., Sdružení českých spotřebitelů z. ú.
  • Petrů Andrea, Mgr., Pecháček Radomír, Ing., Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR
  • Plášil Martin, Ing., Ph.D., Ústav zemědělské ekonomiky a informací
  • Prášková Martina, Štěpánková Helena, Ing. Sdružení BIOTRIN, z. s.

Prezentace aktivit PS:

  • 2018 - v přípravě
  • 2017/2018 - Zde.
  • 2016/2017 - Zde.

Rok 2018

Nové tituly publikací v edici Jak poznáme kvalitu?

  • Jak vybírat tuky a oleje
  • Lahůdky - trendy a tradice

Webové informace prostřednictvím domény www.spotrebitelzakvalitou.cz 

Sběr dat pro web podpory biotechnologií - biotrin

Semináře a besedy, nejen pro seniory

Odborná záštita Potravinářského úterku na Novotného Lávce (27. listopadu, téma přednášky: Čaj)

Tiskové konference a tiskové informace k aktuálním tématům

Rok 2017

Nové tituly publikací v edici Jak poznáme kvalitu?

  • Sója a výrobky ze sóji
  • Mražené krémy, zmrzliny
  • Pivo
  • Vliv kulinární úpravy potravin na nutriční hodnotu
  • Ryby a rybí výrobky (druhé přepracované vydání)
  • Káva  (druhé přepracované vydání)

Webové informace prostřednictvím domény www.spotrebitelzakvalitou.cz

Sběr dat pro web podpory biotechnologií - biotrin

Semináře a besedy, nejen pro seniory

Odborná záštita Potravinářského úterku na Novotného Lávce (28. listopadu, téma přednášky: Káva)

Tiskové konference a tiskové informace k aktuálním tématům

Rok 2016

Nové tituly publikací v edici Jak poznáme kvalitu?

  • Obiloviny a luštěniny
  • Čaj
  • Nealkoholické nápoje
  • Vyvážená strava (mimo rozpočet)

Přepracované reedice v edici jak poznáme kvalitu?

  • Masné výrobky 
  • Sýry a tvarohy

Webové informace prostřednictvím domény www.spotrebitelzakvalitou.cz

Sběr dat pro web podpory biotechnologií - biotrin

Semináře a besedy zejména pro seniory

Odborná záštita Potravinářského úterku na Novotného Lávce

Tiskové konference a tiskové informace k aktuálním tématům

Rok 2015

Publikace - Jak poznáme kvalitu? Těstoviny 

Publikace - Jak poznáme kvalitu? Kakao, čokoláda a výrobky z nich

Publikace - Jak poznáme kvalitu? Drůbeží maso

Publikace - Jak poznáme kvalitu? Med (mimo rozpočet ČTPP)

Dotisky a druhá vydání starších publikací (mimo rozpočet ČTPP)

Webové informace - Spotřebitel za kvalitou ... 

Sběr dat pro web Biotechnologie

Srovnávací testy - spolupráce s partnery

Semináře o potravinách se zaměřením na seniory

Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad

Další semináře, besedy apod.

Rok 2014

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Vajíčka

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Mléčné výrobky II (máslo, mléčné výrobky)

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Tuky, oleje, margaríny
  • Webové informace - Spotřebitel za kvalitou ... 
  • Sběr dat pro web Biotechnologie
  • Srovnávací testy - spolupráce s partnery
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad
  • Další semináře, besedy apod.

Rok 2013 

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Mléčné výrobky I (sýry, tvarohy)

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Pekárenské výrobky
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Ryby
  • Sběr dat pro web Biotechnologie
  • Webové informace - nová forma šíření
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad

Rok 2012

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Lahůdkářské výrobky

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Hovězí a vepřové maso
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Káva
  • Sběr dat pro web Biotechnologie
  • Webové informace
  • Seminář pro důchodce, Dvůr Králové nad Labem
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad

Rok 2011

  • Publikace - Nanotechnologie

  • Publikace - GDA (doporučené denní dávky)
  • Zviditelnění témat, besedy, semináře, web
  • Prováděno umísťování tiskovin do vstupních hal ministerstev (MZe, MPO),
  • Webové informace
  • Snídaně s novináři na téma Přídatné látky v potravinách
  • Seminář pro důchodce, Dvůr Králové nad Labem
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce

Rok 2010

  • Publikace - RFID

  • Publikace - Označování masných výrobků
  • Publikace - GMO
  • Tiskové konference
  • Tisková konference na půdě Akademie věd ČR, představení činnosti pracovní skupiny a výstupů
  • Internetové informace
  • Příprava sekce na webu informace o činnosti PS
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce