O pracovní skupině ČTPP - Potraviny a spotřebitel

Složení pracovní skupiny:

Jméno, subjekt

  • 1 Brynda Petr, Korektně.eu
  • 2 Deutsch Olaf, Ing., Ministerstvo zemědělství ČR
  • 3 Dupal Libor, Ing., předseda PS, Sdružení českých spotřebitelů o.s.
  • 4 Huml Zdeněk, JUDr., Svaz výrobců nealkoholických nápojů
  • 5 Katina Jan, Ing., Český svaz zpracovatelů masa
  • 6 Kavka Miloš, Ing., Státní zemědělská a potravinářská inspekce
  • 7 Krejcar Petr, tajemník PS, Sdružení českých spotřebitelů o.s.
  • 8 Pešek David, Ing., Sdružení pro bezpečnost potravin a ochranu spotřebitele
  • 9 Petrů Andrea, Mgr., Svaz obchodu a cestovního ruchu
  • 10 Plášil Martin, Ing., Ph.D., Ústav zemědělské ekonomiky a informací
  • 11 Prášková Martina, Sdružení BIOTRIN, občanské sdružení
  • 12 Štěpánková Helena, Ing. Sdružení BIOTRIN, občanské sdružení

Plány pracovní činnosti

Prezentace aktivit PS: 2016/2017 - Zde.

Rok 2017

Nové tituly publikací v edici Jak poznáme kvalitu?

  • Sója a výrobky ze sóji
  • Mražené krémy, zmrzliny
  • Pivo
  • Vliv kulinární úpravy potravin na nutriční hodnotu
  • Ryby a rybí výrobky (druhé přepracované vydání)
  • Káva  (druhé přepracované vydání)

Webové informace prostřednictvím domény www.spotrebitelzakvalitou.cz

Sběr dat pro web podpory biotechnologií - biotrin

Semináře a besedy, nejen pro seniory

Odborná záštita Potravinářského úterku na Novotného Lávce (28. listopadu, téma přednášky: Káva)

Tiskové konference a tiskové informace k aktuálním tématům

Rok 2016

Nové tituly publikací v edici Jak poznáme kvalitu?

  • Obiloviny a luštěniny
  • Čaj
  • Nealkoholické nápoje
  • Vyvážená strava (mimo rozpočet)

Přepracované reedice v edici jak poznáme kvalitu?

  • Masné výrobky 
  • Sýry a tvarohy

Webové informace prostřednictvím domény www.spotrebitelzakvalitou.cz

Sběr dat pro web podpory biotechnologií - biotrin

Semináře a besedy zejména pro seniory

Odborná záštita Potravinářského úterku na Novotného Lávce

Tiskové konference a tiskové informace k aktuálním tématům

Rok 2015

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Těstoviny 
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Kakao, čokoláda a výrobky z nich
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Drůbeží maso
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Med (mimo rozpočet ČTPP)
  • Dotisky a druhá vydání starších publikací (mimo rozpočet ČTPP)
  • Webové informace - Spotřebitel za kvalitou ... 
  • Sběr dat pro web Biotechnologie
  • Srovnávací testy - spolupráce s partnery
  • Semináře o potravinách se zaměřením na seniory
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad
  • Další semináře, besedy apod.

Rok 2014

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Vajíčka
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Mléčné výrobky II (máslo, mléčné výrobky)
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Tuky, oleje, margaríny
  • Webové informace - Spotřebitel za kvalitou ... 
  • Sběr dat pro web Biotechnologie
  • Srovnávací testy - spolupráce s partnery
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad
  • Další semináře, besedy apod.

Rok 2013 

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Mléčné výrobky I (sýry, tvarohy)
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Pekárenské výrobky
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Ryby
  • Sběr dat pro web Biotechnologie
  • Webové informace - nová forma šíření
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad

Rok 2012

  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Lahůdkářské výrobky
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Hovězí a vepřové maso
  • Publikace - Jak poznáme kvalitu? Káva
  • Sběr dat pro web Biotechnologie
  • Webové informace
  • Seminář pro důchodce, Dvůr Králové nad Labem
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce - listopad

Rok 2011

  • Publikace - Nanotechnologie
  • Publikace - GDA (doporučené denní dávky)
  • Zviditelnění témat, besedy, semináře, web
  • Prováděno umísťování tiskovin do vstupních hal ministerstev (MZe, MPO),
  • Webové informace
  • Snídaně s novináři na téma Přídatné látky v potravinách
  • Seminář pro důchodce, Dvůr Králové nad Labem
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce

Rok 2010

  • Publikace - RFID
  • Publikace - Označování masných výrobků
  • Publikace - GMO
  • Tiskové konference
  • Tisková konference na půdě Akademie věd ČR, představení činnosti pracovní skupiny a výstupů
  • Internetové informace
  • Příprava sekce na webu informace o činnosti PS
  • Potravinářský úterek Na Novotného Lávce