Med, a nejenom

Do medu vkládá řada spotřebitelů své naděje a očekávání s ohledem na jeho dietetické vlastnosti. Jak kvalitu medu odlišit, jak se v ní orientovat? Při výběru nám pomohou informace, které připojujeme do této podsekce. Členíme jí do dílčích částí, jež si tato specifická potravina nepochybně zaslouží.

  • První část je obecným úvodem do problematiky medu - Zde.
  • Víte něco málo z historie medu? - Zde.
  • Jaké jsou druhy medu? - Zde .
  • Jak se med "získává" a jak ho uchovávat? - Zde.
  • Je med zdravý, léčivý? - Zde.
  • Geografický původ medu je důležitá informace ... Proč? - Zde.
  • Med v kuchyni. Velmi zajímavá oblast využití, - Zde jen stručně.
  • Z medu se vyrábí medovina. Co o ní víme? V krátkosti - Zde. Velká kniha o medovině je v distribuci nakladatelství Maťa. Tam se dozvíte vše.
  • Jsou i jiné včelí produkty než med - stručnou informaci nabízíme Zde.
  • Nejen med a včelí produkty. Samotná včela je pro nás nezbytná - Zde .
  • Bioprodukce, biovýrobky, eko-zemědělství...: jak je to s medem? Zde.
  • Pokud jste přečetli předcházející podklady, uvedený souhrn - Zde by pro vás měl být zbytečným.

Dále odkazujeme na monografii o kvalitě medu, kterou Sdružení českých spotřebitelů vydalo v edici Jak poznáme kvalitu - Zde.